Vochtcontrole

Preventieve controle om vochtinwerking te signaleren

Vocht is ongetwijfeld de grootste vijand van een caravan of camper. Indien vocht kan indringen in het dak, de wanden of de vloer, kan dit tot verrotting van houten delen leiden en dit is een serieuze schade aan uw caravan of camper. Bij de meeste nieuwe caravans of campers vereist de fabrikant een jaarlijkse vochtcontrole, om de garantie op waterdichtheid te behouden. In ieder geval gedurende garantietermijn. Voor caravans is dit doorgaans 5 jaar en voor LMC campers 12 jaar.

Ook los van deze fabrieksgarantie is het verstandig om deze controle frequent te laten uitvoeren, de kleinste lekkage kan op langere termijn grote gevolgen hebben en hoge kosten met zich meebrengen. Voor deze vochtcontrole kunt u terecht bij Zeil en Wiel. Bij deze inspectie wordt de caravan met een speciale vochtmeter op de meest belangrijke plekken op infiltrerend vocht gecontroleerd. Deze 33 controlepunten worden op onderstaande getoond.

Bekijk de tarieven of neem contact met ons op. 

TIPS VOOR DE VOCHTCONTROLE

  • Haal voor de vochtmeting uw kasten leeg
  • Voor het beste resultaat laat u uw caravan of camper wanneer deze al enige tijd buiten heeft gestaan. Dus niet wanneer deze net uit een droge, overdekte winterstalling komt.
Website: Elloro