PowerExtreme X10

Een kleine krachtpatser die slechts 2100 gram weegt en uw mover gemakkelijk tot 30 minuten kan voeden. We raden het gebruik van de X10 aan voor caravans met een totaalgewicht van 1300 kg. De X10 is bestand tegen stromen tot 150A en doet op geen enkele manier onder voor de grotere en zwaardere accu’s, maar biedt aanzienlijke voordelen.

De X10 is speciaal ontworpen voor de energievoorziening van movers. Een traditionele 25 kg zware gel of loodzuur accu is verouderd. In tegenstelling tot gel en loodzuur accu’s is de X10 volledig onderhoudsvrij. De X10 kan volledig in de caravan worden geladen en mag volledig worden leeg getrokken, zonder in te boeten aan kwaliteit of levensduur.

Waarom is deze accu zo licht? Het is een LiFeP04 (Lithium – IJzerfosfaat) accu die uit het veilige lithium bestaat. Hoe valt uit te leggen dat een accu van 10 Ah voldoende is om een mover te bedienen, terwijl 90 Ah loodzuur accu’s op de markt zijn? Omdat het niet afhankelijk is van de capaciteit, maar van de prestaties. De speciaal ontwikkelde X10 wordt hierdoor gekenmerkt. De prestaties zijn enorm, terwijl de capaciteit voldoende is om tot een half uur te kunnen manoeuvreren. Kleinere gel of loodzuur accu’s kunnen deze prestaties niet leveren en daarom worden minstens 90 Ah op de markt aanbevolen.

We horen vaak dat lithium accu’s veel duurder zijn dan gel of loodzuur accu’s. We kunnen dit alleen met een “ja” beantwoorden. Natuurlijk zijn de initiële kosten van een lithium accu hoger, maar de lange levensduur van de gemiddelde kosten per jaar is lager dan die van gel of loodzuur accu. Een ander voordeel is dat de X10 is beschermd tegen oneigenlijk gebruik door een BMS (accubeheersysteem) en dus niet voortijdig faalt. De X10 accu is een veilige en langdurige investering.

Website: Elloro